نخسين ابزارهاي دست ساز بشر در خراسان كشف شده است

مدير كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي با اشاره به جايگاه تاريخي فرهنگي سرزمين كهن خراسان گفت: اين سرزمين يكي از مهمترين مناطق ايران است كه وسعت فراوان آن باعث شده خراسان از جايگاه بالايي در حوزه فرهنگ و تمدن برخور دار باشد.
 
به گزارش روابط عمومي اين اداره كل رجب علي لباف خانيكي پيش از ظهر امروز در دومين نشست تخصصي بررسي عصر مفرغ خراسان افزود: يكي از نخستين ابزارهاي دست ساز بشر در حاشيه كشف رود خراسان كشف شده كه نشان دهنده اهميت بالاو جايگاه تمدني خراسان و قدمت زياد اين منطقه است.
 
وي گفت : بافت اقليمي خراسان به گونه اي است كه از گذشته تاكنون در بردارنده ذوق و نبوغ بوده و آٍثار  كشف شده خراسان نشان مي دهد اين سرزمين از جايگاه بالايي برخوردار است.
 
لباف با اشاره به اينكه اينكه ذوق و نبوغ هم اكنون در خراسان وجود دارد گفت: نشانه هاي اين نبوغ  دهنده  در اشياء آثار تاريخي و سرتاسر خطه خراسان نمايان است.
 
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به كهن شهر نيشابور اضافه كرد به عنوان مثال نيشابور به عنوان يكي از شهرهاي مهم خطه پهناور خراسان و گذشته حلقه اتصال تمدن هاي ايران و بين النهرين وباختر بوده است.
 
لباف با بيان اينكه تداوم فرهنگي از گذشته در خراسان وجود داشته ياد آور شد : خطه خراسان هنوز به درستي مورد شناسايي و كاوش باستان شناسي قرار نگرفته و نيازمند بررسي بيشترومطالعات علمي و نيز كاوش هاي باستان شناسي بيشتري است .
 
وي افزود : باتوجه به رويكرد جديد سازمان در خصوص حركتهاي آگاهانه و هدفمند اين انتظار وجود دارد كه در خراسان شاهد افزايش فعاليتهاي باستان شناسي و علمي تحقيقاتي باشيم.
 
وي در ادامه با اشاره به اينكه در ميراث فرهنگي نيروهاي مستعد ، فعال ، دلسوز وباسواد وجود دارد گفت : شكل كار  در اين اداره بايد به صورت فعاليت در يك پژوهشگاه باشد و با برنامه ريزي هاي گسترده مفهوم پژوهش در ميراث فرهنگي بيش از پيش واقعي تر شود.
 
 
مدير كل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي خاطر نشان كرد : جايگاه خراسان رضوي  مي طلبد در حوزه تمدني اقدامات باستان شناسي و فعاليت هاي علمي مرتبط با كاوش در اين استان بيش از پيش افزايش يابد .
 
 
 

 

 

انتهای پیام/

کد خبر 139302035